Zijn kruiden noodzakelijk voor je kat en hond?

 

Van de kat wordt gezegd dat het een obligate carnivoor is. Dus enkel op vlees leeft. Dat is deels juist. Als je ziet wat haar in het wild levende familie eet, zijn dat ook gevulde darmen van de gevangen prooidieren. In deze darmen zit veel plantaardig materiaal.

Honden hebben meer een omnivore leefstijl. Dat wil zeggen dat zij niet alleen vers gevangen prooidieren eten maar ook kruiden, besjes etc.

Prooidieren zijn over het algemeen herbivoren (planteneters) In de darmen van herbivoren zit veel plantaardig materiaal. De in het wild levende honden, wolven en katachtigen eten dus planten op een indirecte wijze doordat ze een deel van de darm mét darminhoud van hun prooi opeten. . 

Beiden diersoorten eten deels plantaardig materiaal, al dan niet bewust. 

CarniVoer heeft als doel de gezondheid van je hond en kat te verbeteren dan wel te behouden. Als aanvulling voor dit doel hebben de dierenartsen bij CarniVoer een kruidenlijn ontwikkeld. Deze kruidenlijn is bedoeld als aanvulling op de voeding van je hond en kat. De kruiden kunnen door elke voeding gedaan worden. Ook door andere dan de rauwe- en gestoomde voeding van CarniVoer.

Kruiden bevatten stoffen. Stoffen die bestaan uit  onder andere essentiële oliën, riboflavonoïden, organische zuren, pectine, vitaminen, mineralen, looistoffen en bitterstoffen. Dieren en planten hebben een co-evolutie op aarde. Dat wil zeggen ze samen zijn geëvolueerd en hebben altijd wederzijds met elkaar te maken gehad en contact gehad. Je kunt zeggen dat ze op elkaar zijn afgestemd. De stoffen van planten en kruiden zijn altijd ingeademd en gegeten. Deze stoffen zijn in alle delen van de dieren terecht gekomen en hebben zo een invloed gehad op dieren. Ook op ons mensen.

De invloed die ze op honden en katten hebben varieert van:

  • Kalmerende effecten
  • Antibacteriële effecten
  • Anti schimmel effecten
  • Anti virale effecten
  • Pijnstillende effecten
  • Wond genezende effecten
  • Diuretische effecten (plasmiddel)
  • Ondersteuning van het microbioom in de darm

Kruiden hebben nog meer positieve effecten dan hier opgesomd.  CarniVoer breidt deze kruiden lijn nog verder uit. Door kruiden door de voeding van je hond en kat te mengen, geef je de juiste informatie aan de lichaamscellen om de gezondheid zo goed mogelijk te behouden. CarniVoer mengt zijn kruiden niet door de rauwe en gestoomde voedingen aangezien het invriesproces en het ontdooien de werking van de kruiden kan beschadigen. Onze los verkrijgbare kruidenmixen bieden je de mogelijkheid om een individueel bepaalde voeding voor je hond en kat te maken. Meer informatie over onze Fytosupplementen