De voordelen van CarniVoer voor je hond en kat

Honden en katten vallen in de categorie roofdieren. Ze zijn geëvolueerd door het eten van een prooidieren en nog belangrijker, dus het eten van rauw voeding. Koken tast de voedingsstoffen in vlees aan, waardoor vitaminen, mineralen en aminozuren verloren gaan. Brok en blikvoeding hebben hoge temperaturen doorstaan. De verloren gegane voedingsstoffen moeten weer worden toegevoegd. Deze aanvulling is niet exact. Er is verlies van voedingsstoffen die niet altijd worden vervangen. Katten en honden in het wild eten vaak de hele prooidier als het klein is en eten bijna alles behalve de ingewanden van een groter prooidier.

De eetbare botten zijn zeer goed verteerbaar en is hun primaire bron van calcium. Meer info klik hier.  Gekookt bot vermindert de beschikbare voedingsstoffen en veranderd qua structuur naar hard waardoor het een gevaarlijk wordt om op te eten. Gekookte of gebakken botten moet je nooit aan je hond en kat geven.
Een mooi voorbeeld hoe dit kan is het koken van een ei. Een ongekookt, rauw, ei is zacht. Door het koken onstaan er verbindingen waardoor het ei hard en stevig wordt. Bij botten die verhit worden gebeurd hetzelfde, er ontstaan verbindingen die het bot te hard maken.

Je hond en kat voorzien van een correct dieet dat is gebaseerd op wat ze in het wild zouden eten, heeft veel voordelen, zowel voor jezelf als voor je hond en kat:

  •  Verbeterde spijsvertering
  • Sterk gereduceerde ontlasting in volume en geur.
  • Gezonde vacht, minder schilfers en minder haar verlies bij je kat en hond.
  • Meer energie
  • Gewichtsverlies, bij overgewicht
  • Betere spieropbouw
  • Betere tandheelkundige gezondheid
  • Betere gezondheid van de urinewegen

 

Verbeterde Spijsvertering

Je kat is een verplichte vleeseters, ze moeten vlees eten. Er zijn geen veganistische katten die gedijen. Hun spijsverteringssysteem is specifiek aangepast op een rauw vlees dieet. Het spijsverteringskanaal van je kat is kort en zuur en verwerkt in ongeveer 12 uur tijd zeer efficiënt rauwe voeding die geschikt is voor haar of hem. Dit geeft zeer weinig tijd voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen bovendien doodt de zeer zure maag veel bacteriën zodat katten van nature bestand zijn tegen de bacteriën in de rauwe voeding. Deze bacteriën hebben ze ook broodnodig om hun microbioom in de darm op peil te houden. Hetzelfde geldt voor je hond enkel dat je hond geen obligate vleeseter is.

Je kat heeft geen behoefte aan koolhydraten en hebben een beperkt vermogen om ze te verteren. CarniVoer (bevat geen koolhydraten zoals rijst) is beter verteerbaar dan een dieet van plantaardige voeding zoals brokken. Je kat is slecht in het verteren van koolhydraten, vooral geraffineerde koolhydraten zoals in brokvoeding voorkomt. Ze hebben vrijwel geen enzymen hiervoor. Meer informatie over deze enzymen klik hier. In tegenstelling tot je hond en jezelf. Wel opgemerkt dat het weinig en ongeraffineerde koolhydraten moeten zijn.

<div class=”lege-tuimte”></div>

 

Verbeterde stoelgang

Wanneer je hond en kat CarniVoer krijgen, verteren hun lichamen het grootste deel van CarniVoer, met veel minder ontlasting tot gevolg. De productie van ontlasting kan worden gehalveerd. Ze ontlasten ook minder vaak, soms één keer per dag of zelfs minder. Hun ontlasting is vaak droog, een beetje kruimelig en ruikt nauwelijks.
In het wild is het achterlaten van weinig riekende ontlasting  zinvol voor een roofdier. Zeker bij kleine roofdieren is het niet handig om zich zorgen te moeten maken over het feit dat er op hen kan worden gejaagd. Een roofdier zou niet te veel stinkende “advertenties” van zijn aanwezigheid willen achterlaten. Als de prooi dit ook ruikt vangen ze niets meer…..

Wanneer je hond en kat brokvoeding en blikvoeding krijgen, zullen hun systemen moeite hebben om de overtollige geraffineerde koolhydraten te verteren. Aangezien veel van wat ze eten niet efficiënt wordt verwerkt door hun verteringssyteem, is de hoeveelheid ontlasting veel groter dan het zou moeten zijn. De overmaat aan onverteerde koolhydraten in de darmen van je dieren leidt tot “rottingsprocessen” in hun darmen met een negatief effect op hun gezondheid.

<div class=”volgende-tuimte”></div>

Gezonde vacht, minder verharen en minder haarballen bij je kat.

Na een paar weken op CarniVoer merk je dat de vacht van je dier zachter is geworden. Je kat en hond hebben onverzadigde vetzuren, omega-6 en omega-3, nodig in hun voeding. Ze moeten afkomstig zijn van dierlijke bronnen en omdat katten een beperkt vermogen hebben om deze zuren te maken uit plantaardige producten, is dat nog belangrijker voor de kat. Deze essentiële vetzuren dragen bij aan een gezonde huid en vacht, waardoor het aantal haarballen afneemt.
Naast deze vetzuren levert CarniVoer voldoende zink en zwavelhoudende aminozuren die de vacht ook verbeteren. Minder haarverlies dus minder rommel in je huis.

<div class=”volgende-tuimte”></div>

Meer energie

Na de overschakeling op CarniVoer merk je hoeveel meer energie je hond en kat krijgen. Je eens zo stille hond en kat beginnen rond te rennen en te spelen! CarniVoer verbranden ze beter en met minder afvalstoffen dat in meer energie resulteert.

Je kat is uniek aangepast om eiwitten te gebruiken voor hun energiebehoefte. Ze “verbranden” in wezen eiwitten, die ze in een proces dat gluconeogenese in de lever heet, omzetten in energie. Je hond en jijzelf verbranden ook eiwitten op deze manier, maar zetten het aan en uit. Afhankelijk van hoeveel eiwitten er beschikbaar zijn. Je kat kan dit niet. Hun “verbrandingssnelheid” is altijd hoog met hun absolute behoefte aan hoogwaardig eiwit uit CarniVoer.

<div class=”volgende-tuimte”></div>

Gewichtsverlies

Als je kat en hond overgewicht hebben, zullen ze waarschijnlijk beginnen af te vallen op CarniVoer. Je kat en hond zullen zich overeten wanneer ze een verkeerde rauwe- of brok voeding krijgen, in een poging om het gebrek aan nutriënten in de voeding te compenseren. Gewoonlijk zullen ze niet te veel eten bij het voeren van CarniVoer, omdat het hun voldoening geeft. Zeker als je na de CarniVoer maaltijd nog een snack van CarniVoer geeft om op te kluiven. De toename van de energie die ze hebben, zal hen ook helpen om meer calorieën te verbranden.
Bij een kat kan je met CarniVoer het jachtinstinkt prikkelen. Juist beweging voor de voedselinname is bij een kat belangrijk.

<div class=”volgende-tuimte”></div>

Betere spieropbouw

Het geven van CarniVoer resulteerd in een betere spieropbouw van je dier. Doordat onze rauwe voeding de juiste samenstelling heeft zonder de onnodige te veel aan koolhydraten kunnen de voedingsstoffen beter omgezet worden in spieren in plaats van in vetmassa. Natuurlijk is beweging een zeer belangrijk onderdeel voor de opbouw van spieren. Maar dan is het wel handig dat als er bewogen wordt dat de spieren de juiste voedingsstoffen krijgen die nodig zijn voor groei en herstel aan spieren. En dat zijn niet de koolhydraten! De juiste eiwitten en vetten doen spieren groeien en herstellen.
Dieren die voldoende bewegen en CarniVoer gevoerd worden hebben een mooie en droge bespiering.

<div class=”volgende-tuimte”></div>

Beter gebit

Net als bij de mens is de gezondheid van de tanden bij je hond en kat deels afhankelijk van de genetica. Honden en katten in het wild hebben in het algemeen geen tandvleesproblemen of tand verlies als gevolg van tandvleesproblemen. Waarom? Kauwen op rauwe botten, vlees, bindweefsel, huid en vacht helpt om de tanden schoon te houden.
Koolhydraten vormen een zetmeelachtige film die de opbouw van plak en tandvleesaandoeningen bevordert. Koolhydraatrijke voeding zal niet helpen om tandsteen onder controle te houden. Het verminderen of elimineren van koolhydraten in de voeding van je hond en kat zal helpen om gebitsproblemen op afstand te houden. CarniVoer optimaliseert het gebit. Dat is ook belangrijk gezien ontstoken tandvlees een open barrière is voor het intreden van bacteriën in de bloedbaan van je dier met alle gevolgen van dien.
Combineer de zachte voeding van CarniVoer dagelijks met een 100% natuurlijke kwauw snack van CarniVoer. Zo “poets, je het gebit na en stimuleert het kauwen de aanmaak van andere goede stofjes aan. De keuze is groot waardoor er voor ieder honden of katten ras een geschikt kauwartikel beschikbaar is.

<div class=”volgende-tuimte”></div>

Betere urinewegen

CarniVoer heeft een hoog vochtgehalte van ongeveer 65 tot 70%, dat vergelijkbaar is met dat van natuurlijke prooien. Koolhydraatrijke, vochtarme voeding, met name brokken, veroorzaakt alkalische urine en chronische uitdroging bij zeker je kat maar ook je hond. Dit kan leiden tot een ontsteking van de urinewegen. Omdat wilde katten en honden voldoende vocht in hun voer krijgen, hebben ze in het wild niet vaak problemen met de urinewegen.
Realiseer je dat je hond en je kat slecht kunnen drinken. Ga zelf maar eens op je knieën uit een bak water drinken…..en dan alleen met je tong.

<div class=”volgende-tuimte”></div>

 

Referenties

Dr. Bruce Syme, BVSc (Hons), “Feeding Raw Bones to Cats and Dogs.”

U.S. National Research Council Ad Hoc Committee on Dog and Cat Nutrition, Nutrient Requirements of Dogs and Cats, 2006, 7-10.

S. D. Crissey, J. A. Swanson, B. A. Lintzenich, B. A. Brewer, and K. A. Slifka, “Use of a Raw Meat-Based Diet or a Dry Kibble Diet for Sand Cats (Felis Margarita),” Journal of Animal Science 75, 1997, 2154-2160.

Claudia A. Kirk, Jacques Debraekeleer, and P. Jane Armstrong, “Normal Cats,” Small Animal Clinical Nutrition, 4th ed. Walsworth Publishing Company, 2000, 297-299.

John E. Bauer, DVM, PhD, DACVN, “Facilitative and Functional Fats in Diets of Cats and Dogs,” Journal of the American Veterinary Medical Association 229, no. 5, September 1, 2006.

Elizabeth M. Hodgkins, DVM, Esq., Your Cat: Simple Secrets to a Longer, Stronger Life, Thomas Dunne Books, 2007, 5-6.

David A. Fagan, DDS, Dental Consultant and Mark S. Edwards, PhD, Nutritionist, “Influence of Diet Consistency on Periodontal Disease in Captive Carnivores,” The Colyer Institute, 2009.

Elizabeth M. Hodgkins, DVM, Esq, Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life, Thomas Dunne Books, 2007, 167-171.