Voedingsberekening op maat

Momenteel is het niet mogelijk om de voedingsberekening aan te vragen. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. Je krijgt dan een bericht op het moment dat je de voedingsberekening weer aan kunt vragen.

Heeft jouw dier klachten waarvan je vermoed dat deze niet kunnen wachten? Plan dan een Online Videoconsult van 30 minuten in. Klik hier voor meer informatie.

Vul onderstaand formulier in om te worden geinformeerd als je weer een voedingsberekening kunt aanvragen.

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Wat geef jij je hond/kat te eten?

Op deze vraag kun je waarschijnlijk direct al antwoord geven. En op de vraag of één of meerdere van de onderstaande gezondheidsproblemen bij je hond of kat voorkomt ook:

 • braken
 • diarree
 • obesitas
 • gras eten
 • gal spugen
 • ontlasting eten
 • te fel reageren
 • blaas- of nierproblemen
 • tandsteen
 • verminderde weerstand
 • huidproblemen
 • overmatig verharen
 • overdreven druk
 • oorproblemen
 • weinig energie

Zoals zo velen denk je misschien dat het normaal is. Dat het er gewoon bij hoort. Dat klachten nou eenmaal horen bij het ouder worden. Onze dierenarts, Erwin van Gijtenbeek, is al meer dan 31 jaar dagelijks met voeding voor honden en katten bezig in zijn spreekkamer om zo klachten op te lossen en te voorkomen. Al sinds 2005 adviseert hij eigenaren in rauwe voedingen voor honden en katten en heeft veel dieren hiermee geholpen.

Als jij één of meerdere van de bovenstaande problemen herkent bij je hond en kat dan kunnen wij je helpen!

Gezonde voeding voor je honden en katten

De hond is vanuit de wolf in allerlei verschillende rassen en vormen gefokt en de huiskat stamt af van de wilde katten. Als we kijken naar wat de wolf of de katachtigen van nature eten, dan merk je al snel op dat deze dieren carnivoren zijn, met een maag-darmstelsel dat vooral bedoeld is om rauwe voeding te verteren. Terwijl veel van de verwerkte kant en klare diervoedingen bestaan uit granen en ingrediënten die vooraf verhit zijn. Je hond of kat lust die voeding wel maar het lichaam kan die voeding niet optimaal verteren. Voeding die niet optimaal verteerd wordt uit dat in (vage) gezondheidsklachten.

Wat kun je jouw hond of kat beter te eten geven?

Wil je hond of kat eten geven dat op maat gemaakt is en bijdraagt aan een goede harmonische gezondheid.? Dan is het goed om je te laten adviseren door een expert. Want iedere hond en kat is een individu met eigen behoeften! Leeftijd, geslacht, sport, ras en lifestyle zijn enkele dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Verder is het van belang te weten welk type je hond of kat is. Is het een vuur, aarde, metaal, water of woud type. Welke klachten heeft je dier zoals te dik, schilferige vacht, verhaart veel, braakt regelmatig, vaak dunne ontlasting, jeuk klachten en vaak oorontstekingen. Vanuit de Traditioneel Chinese Geneeskunde en de combinatie van ervaring en kennis uit de kPNI, maakt Erwin van Gijtenbeek vier voorbeeld recepten specifiek gebaseerd op jouw hond en/of kat. Voeding moet je zien als informatie voor de cellen van je hond en kat. Die informatie is specifiek en individueel. Net als bij ons.

Niet iedere hond en kat kan standaard correct leven met een KVV worst zonder voeding (=energetica) die helpt de juiste energiestromen in zijn of haar lichaam correct te laten verlopen. Zoals Hippocrates al zei: ” Voeding is je medicijn.”

Een voedingsberekening op maat bevat:

 • een berekening van de producten* en de hoeveelheden per dag, die je het beste aan je hond of kat kunt geven;
 • een lijst met extra ingrediënten die je naast de rauwe voeding kunt geven;
 • advies voor aanvullende supplementen;
 • vier voorbeeldmaaltijden ter inspiratie;

Vanaf nu kun je ook digitaal profiteren van Erwin zijn kennis en kunde voor een voedingsberekening op maat. Hij combineert zijn unieke kennis als dierenarts, food therapist, TCM (traditionele Chinese Geneeskunde) en uit de kPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie). Het advies gaat verder dan alleen het aanraden van een product dat geschikt is voor jouw hond of kat.

Goede voeding met een goede manier van voeden kan een hoop gezondheidsklachten verhelpen en voorkomen. Dit bespaart je een heleboel stress, geld en moeite aan dierenartsbezoeken. Plus je viervoeter zal je zeker dankbaar zijn!

Met behulp van onze dierenarts kun je iedere dag makkelijk en snel een afwisselende, gezonde maaltijd op maat creëren voor jouw huisdier. Jij wilt toch ook graag je hond of kat zo fit mogelijk en met zo min mogelijk klachten?

Hoe vraag je de voedingsberekening aan?

Zo’n voedingsberekening met advies op maat kost éénmalig €75,- per dier en je kunt het aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

 • Volg het betaalmenu
 • Na het ontvangst van de betaling krijg je een bevestiging met een link naar het formulier waarop je de gegevens van je huisdier door kunt geven.
 • Je zal de uitgebreide voedingsberekening met 5-7 dagen per e-mail ontvangen.

Heb je meerdere huisdieren waarvoor je een berekening op maat wilt aanvragen? Je kunt in dat geval meerdere voedingsberekeningen afrekenen en na ontvangst van de betaling het formulier per huisdier invullen.

Momenteel is het niet mogelijk om de voedingsberekening aan te vragen. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. Je krijgt dan een bericht op het moment dat je de voedingsberekening weer aan kunt vragen.

Heeft jouw dier klachten waarvan je vermoed dat deze niet kunnen wachten? Plan dan een Online Videoconsult van 30 minuten in. Klik hier voor meer informatie.

Vul onderstaand formulier in om te worden geinformeerd als je weer een voedingsberekening kunt aanvragen.

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Heeft jouw huisdier gezondheidsklachten?
Dan is het belangrijk om de voeding na te gaan en eventueel te veranderen. Daarnaast is het belangrijk dat je met je huisdier langs gaat bij een dierenarts zodat deze een volledige beoordeling kan geven en zo nodig verder onderzoek kan doen naar de oorzaak van de klachten. Deze persoonlijke voedingsberekening neemt dus niet de plaats in van een consult bij je dierenarts!

 *De berekening gaat uit van de rauwe voedingen van CarniVoer. Want daar weten we de exacte samenstelling van. Zelfs als je al andere rauwe voeding geeft aan je hond of kat, dan kan de informatie van de voedingsberekening op maat heel waardevol zijn.