CarniVoer KVV

CarniVoer KVV is een bevroren vleesvoeding bestaande uit: Spiervlees, Orgaanvlees en Botten. Dit vormt een mooie basis voor honden en katten.

Een CarniVoer Basis Recept

Laten we CarniVoeren!

De Ingrediënten:

 • CarniVoer KVV op kamertemperatuur
 • Groenten ½ eetl. gemalen per 100 gram vlees
 • Fyto-supplement Basis

Stap voor stap:

 • Rauwe groente fijn malen of licht koken en dan in grove stukken hakken.
 • CarniVoer KVV in de voerbak verspreiden door het met een vork te roeren.
 • Voeg vervolgens CarniVoer Fyto-supplement Basis toe en roer dit alvast door, zodat het vocht van het vlees dit mooi kan opnemen.
 • Roer als laatste de groenten er doorheen.

Tips:

 • Je hoeft niet iedere keer de chef uit te hangen. Ga voor ‘met de pot mee eten’. Dit scheelt extra werk en gaat verspilling tegen. Denk bijvoorbeeld aan de stam van je bloemkool of broccoli.
 • Geef na de maaltijd een snack om op te kauwen. Dit is niet alleen goed voor het gebit, maar geeft ook het verzadigingshormoon de tijd om zijn werk te doen.
 • Het is steeds gemakkelijker om fijngesneden groente te vinden in de supermarkt, zoals bijvoorbeeld de bloemkool- of broccoli-rijst. En een zak bevroren groenten in je vriezer is ook altijd handig om achter de hand te hebben. Bevroren spinazie- of boerenkoolblokjes zijn ook gemakkelijk te doseren. 
 • Je mag een rauw Ei met schil en al toevoegen. Eieren bevatten een heleboel gezonde nutriënten en de schil is een bron van kalk.

Welke groenten en fruit mogen?

Waarom zitten er geen premixen in jullie voer

Daar hebben we meerdere redenen voor

Oorspronkelijk kregen de wilde kat en hond de belangrijkste voedingsstoffen via hun prooi binnen. Vitaminen, mineralen, enzymen, probiotica, spoorelementen zaten namelijk in de verteerde kruiden, grassen en planten die op hun beurt weer in de maag en darmen van de prooi zaten.
Deze supplementen zijn niet standaard toegevoegd, omdat de voedingswaarden tijdens het productieproces kunnen beschadigen.

CarniVoer adviseert op maat te supplementeren omdat ieder dier een eigen leeftijd, leefwijze en bewegingspatroon heeft. Honden en katten die gevoerd worden (ongeacht of dit rauwe voeding is of niet) zullen een basis supplementatie moeten krijgen om de voeding volledig te krijgen. Ieder dier is uniek en geen éénheidsworst.

Producenten willen graag supplementen/premixen toevoegen aan de voeding om de klanten vertrouwen te geven dat hun voeding compleet is en daardoor beter. Daar zijn wij het niet mee eens. Integendeel, het leidt juist tot voedingstekorten. Hier meer informatie

CarniVoer heeft een assortiment aan fyto-supplementen ontwikkeld die geënt is op natuurlijke kruiden en een aanvulling is op de normale voeding.
Deze kruiden roer je door de voeding vlak voor je de voeding geeft. Je geeft nu gericht op je eigen dier(en) de juiste toevoeging wat zo optimaal mogelijk door het lichaam verwerkt kan worden.