Hoe zet ik mijn hond over op CarniVoer?

Pup:
Deze kan na het spenen van de teef direct over op CarniVoer. Gezien het gebit nog juveniel is en wisselt is het verstandig K.V.V. ( kant en klaar verse voeding) te geven. Mocht je besluiten de grotere hondenrassen een bot met vlees te geven, geef dan een dusdanig groot stuk, die niet als geheel in te slikken is. Blijf erbij en controleer wat en hoe de pup(s) eten.

Voor eigenaren die toch nog wat brok willen blijven geven adviseren wij om te combineren met een goede kwaliteit brok, liefst een brok zonder granen of een geperste brok. Als je de voordelen van rauwe voeding wilt laten overheersen, moet je minimaal vijf dagen aansluitend CarniVoer en twee dagen aansluitend brok voeren. (uitleg pH in hoofdstuk spijsvertering uit de thesis osteopathie).

Vijfjarige hond:

Als de hond vijf jaar brok gevoerd is, is het darmstelsel veranderd om compensatie te bewerkstelligen. Daar moet je rekening mee houden. CarniVoer adviseert om de eerste maand de rauwe voeding te blancheren of het vlees in een vergiet en dan kokend water er over heen te gieten. Laat het vlees afkoelen voordat u het aan de hond geeft! Op deze manier komt “voor verteerd” voedsel in de maag en kan de aanpassing over een maand langzaam plaatsvinden.
Begin nooit met probiotica. De darmen bij deze leeftijd zijn zeer vaak “lek”. probiotica gaan dan door de darm met een afweerreactie en nog meer darmklachten. Pas na een maand CarniVoer gehad hebbende kunnen probiotica gegevens worden Vaak zet onze dierenarts Erwin van Gijtenbeek in die eerste maand glutamine in om de darmen te repareren.

De tienjarige hond:

Hoe ouder hoe minder makkelijk de overzetting kan zijn.  Hier geldt het gezegde  “Jong geleerd is oud gedaan”.
Hier geldt hetzelfde als bij de vijfjarige hond.
We praten hier over gezonde honden.

 

TIPS EN TRUCS VOOR DE ACCEPTATIE VAN RAUWE VOEDING
  • Door kokend water over de rauwe voeding te doen, haalt men het ergste rauwe er van af en de geur komt goed vrij. Dit kan men doen als het dier het voer niet accepteert (meestal bij katten het geval) of als men snel van de brok over wil gaan op rauwe voeding (meestal bij honden).
  • Het rauwe voer mengen met het voer wat al gegeven wordt. Eerst heel weinig er door heen roeren en iedere dag wat meer rauw en minder oude voer totdat het dier volledig rauw eet.
  • Voor de hond: als een hond CarniVoer minder lekker vind roer er dan een paar eetlepels pens doorheen. Bouw dit af en de hond is gewend om voer met minder pens te eten. Laat uiteindelijk pens weg. Pens verhoogt de kans op voedselintoleranties.