Hoe maak je een maaltijd voor je hond en kat?

Carnivoer heeft als missie je hond ene kat gezond en fit te maken en houden. Op deze wijze zal een bezoek aan je dierenarts tot een minimum beperkt worden. Dierenarts, acupuncturist, osteopaat en kPNI therapeut Erwin van Gijtenbeek is dagelijks in de praktijk aan het werk en heeft veel praktijkervaring op het gebied van het voeden van honden en katten. De perfecte en universele voeding bestaat niet.  Het is allemaal individueel maatwerk.

Vanuit deze visie willen we je bewustzijn vergroten hoe je je hond en kat optimaal voert. Je hond en kat (en jezelf) voeden behoort wat tijd te vergen en met de juiste energie. Door voeding te maken met aandacht wordt de voeding ook optimaler.  CarniVoer is veel meer een “lifestyle bedrijf ” voor je hond en kat.

Hoe ga je nu te werk?

De CarniVoer rauwe mixen zijn een perfecte basis. Ze bevatten spiervlees, karkassen, long, hart en lever in de juiste verhouding.
Doe maximaal 10-25% van de dagdosering CarniVoer rauw aan (geko0okte) groenten en/of fruit door de CarniVoer heen. Vul dit aan met één van de fytosupplementen (kruiden en paddenstoelen) van CarniVoer en een juiste omega-3 olie. Roteer de aanvullingen. Zo maak je een maaltijd voor je dier die wisselt van samenstelling en van ingrediënten. Rotatie van voeding is het toverwoord om je dier optimaal te voeden. Deze voedingswijze geldt ook voor pups en kittens. Niet voor zieke dieren.

Katten zijn obligate carnivoren en gedijen goed op enkel vlees, karkassen en organen. In de praktijk merken we dat een matige hoeveelheid groenten en fruit goed gepureerd en gemengd met de voeding toch een betere aanvullingen geeft. Vooral op het gebied van de darmbacteriën. Dus kijk wat je kat lust en geef dat wat ze lust en waar ze het goed op doet. Ook dit is weer van kat tot kat verschillend. Groenten en fruit leveren veel stoffen die gezondheidsbevorderend zijn. Denk aan vitaminen en mineralen, vezels en vooral anti oxidanten die de afweer onder controle houden.

Psyllium vezels of cocosschilfers zijn ook uitstekend als prebiotica. Een halve theelepel door de voeding is vaak voldoende om de darmbacteriën de juiste vezels te geven en te voeden. Hoe beter deze bacteriën in de darm van je hond en kat aanwezig zijn des te gezonder is je hond en kat.

Wat is de juiste omega-3. omega-3 vetzuren zijn zeer breekbare moleculen. Ze zijn uiterst gevoelig voor licht en warmte. Onder invloed van licht en warmte verandert de structuur en dus kan de cel van je dier er niets meer mee. Het kan zelfs zo veranderen dat het ranzig wordt en schadelijk voor je hond en kat kan zijn. Waar het om gaat is de totox waarde. dit staat voor totale oxidatie waarde. Hoe lager deze waarde des te beter de omega-3 voor je hond en kat is. Dus kijk op de stikkers of vraag het na wat de totox waarde is voordat je de omega-3 olie koopt. Omega-3 capsules niet gebruiken. Om een capsule te maken is warmte nodig en maakt wederom dit vetzuur kapot. Bewaar omega-3 olie in de koelkast en in het donker.

Hieronder tref je de lijst met groenten en fruit aan die je hond kat kunnen nuttigen en ook een lijst met producten die je je hond en kat niet moet voeren.

CarniVoer start zeer binnenkort met online lessen zodat je meer van voeding kunt leren.

Hier is de link van de groenten en fruitlijst in pdf.            ?      Groenten en fruitlijst 

Hier is de link van ingrediënten die je niet voert in pdf.  ?      Lijst niet eten