Krijgt mijn hond of kat geen tekorten aan vitaminen & mineralen?

CarniVoer gebruikt vlees, bot en organen en dit bevat de vitaminen B, A, D, en E.
De A, D,E komen voornamelijk uit de lever. 

Vitamine B12 tekort komt voor als het slijmvlies van het darmstelsel beschadigt raakt en het aangeboren immuunsysteem de ”vijanden” niet meer aankan. Nu wordt het verworven immuunsysteem geactiveerd en ontstaat 24/7 een laaggradige ontsteking. De “intrinsic factor” wordt dan door de maag niet meer gemaakt. Deze factor is noodzakelijk om vitamine B12 op te nemen. Dus leidt dat tot een VitamIne B12 tekort. Ook al zit dit dan voldoende in de voeding. De enige therapie om het tekort aan vitamine B12 dan aan te vullen zijn onderhuidse injecties. Immers via de voeding supplementeren is nu zinloos.  Dit zien we in onze Sterkliniek Any Animal vooral bij brok en blikvoer gevoerde dieren. Brok en blikvoer heeft in deze pathologie een groot aandeel omdat dit soort voedingen laaggradige ontstekingen in de hand werkt. 

Onze dierenarts is werkzaam in een dierenkliniek waar veel dieren rauw gevoerd worden met CarniVoer. Mineralen en vitaminen kunnen wij meten door middel van onze bloedonderzoeken bij de dieren zelf!  CarniVoer is hiermee het enige rauw voermerk waarbij controle door bloedonderzoek op honden en katten plaats vindt die CarniVoer eten. We meten uit dit bloed de calciumfosfor, natrium, kalium, magnesium en de A,D,E en K vitamines.
Op deze manier hebben wij een nog mooiere controle dan alleen de voeranalyses. Een voeranalyse is leuk, maar bloedonderzoek zegt iets over de opname van nutriënten uit de voeding. Veel meer dus…..

De fytosupplementen van CarniVoer bevatten biologische kruiden. De kruiden bevatten vele ondersteunende stoffen als bioflavonoïden en deels essentiële oliën. Daarnaast bevatten ze vitamine A en de B vitaminen.

Uiteraard zijn er verliezen tijdens de verwerking van elke rauwe voeding. Daarom doen wij analyses voor productie en na productie. CarniVoer weet dat een complete maaltijd altijd op termijn tot tekorten leidt. Alle nutriënten  moeten door een cel opgenomen worden via een porie of receptor. Als een maaltijd “compleet” is ontstaat er receptor competitie. De receptor zal altijd een evolutionair belangrijk nutriënt voor laten gaan ten koste van een ander nutriënt. Op deze wijze ontstaat dan een tekort aan het nutriënt dat de receptor niet bereikt of niet door de receptor wordt opgenomen.
Kortom: iedere dag aan je dier maaltijden te geven dat door middel van toevoegingen compleet is gemaakt, raden wij af. Je kan hier meer lezen over dit onderwerp.

Helaas zien we steeds meer rauwe voedingen met toevoegingen om het compleet te maken. Angst is een goed verkoopargument. Wij geven liever uitleg en delen kennis. Stel dat “wij mensen” iedere dag dezelfde hoeveelheid vitamines en mineralen zouden binnen krijgen via onze voeding, wat denk je dan dat er gaat gebeuren?
Daar worden we echt niet gezonder van ?

CarniVoer adviseert om bij elke voeding of dit nu brok, blik, rauw, ongeacht wel of niet CarniVoer, om de fytosupplementen aan de voeding toe te voegen. Fytosupplementen

Het afwisselen van voeding is van belang, maar van een nog groter belang voor de opname van alle nutriënten is intermitterend vasten. Dit is de bepalende factor of een cel een nutriënt gaat opnemen of niet.
Klik hier voor meer informatie over intermitterend vasten.