Is CarniVoer compleet

De vraag moet eigenlijk zijn; Wat is compleet voeren?

Is een complete maaltijd wel effectief voor uw hond en/of kat?
Bijna alle voermerken zijn complete voeders, maar verschillen ondertussen wel van samenstelling en analyses. Ze hebben dus allemaal hun eigen visie over een complete voeding.

Wel is er bekend wat de minimale hoeveelheden aan voedingsstoffen moeten zijn om een dier niet dood te laten gaan en ieder voermerk zal zich minstens aan deze minimale eisen houden. Maar is dat dan wel de hoeveelheid die uw hond of kat nodig heeft? Leeftijd, ras, dracht, zogen en sport hebben hier allemaal mee te maken.

Iedere dag geeft u een constante hoeveelheid voer aan uw hond/kat. De verbranding van uw hond/kat is niet constant. U moet dus de hoeveelheid voeding afstemmen op de beweging die uw dier gehad heeft. Bij brok/blik zijn complete voedingen. Het wordt afgeraden om bij deze voeders nog andere voeding te geven. Het zou immers het “uitgebalanceerde” product uit balans brengen.

Klinkt goed, denkt u, een uitgebalanceerde constante samenstelling van het voer. Echter juist iedere dag een uitgebalanceerde constante samenstelling geeft op den duur voedingstekorten.

Hoe kan dit?
Er zijn drie mechanismen die voeding van de darm de bloedbaan inbrengen. Diffusie, osmose en actief transport. Het actief transport is een mogelijkheid. Veel stoffen maken van hetzelfde transport mechanisme gebruik.  Als nu twee stoffen elkaar beconcurreren in dit transport zal de “sterkste” (het voedingsmiddel met de sterkste affiniteit voor een bepaalde receptor) het meest gebruik van dit transport maken en overvloedig in het bloed terecht komen. De andere stof wordt dus niet opgenomen en verlaat via de ontlasting het lichaam weer. Competitieve inhibitie wordt dit genoemd. Zo kan dus een compleet voer op de lange duur tot tekorten van bepaalde stoffen leiden.

“Zuigende” werking
De gedachten van veel eigenaren, en ook diervoederfabrikanten, is dat er een complete voeding in het dier gestopt moet worden. Men wil het liefst alle voedingsstoffen in het dier “duwen.” Dit is een verkeerde gedachte, niet de voeding zelf bepaalt wat het dier opneemt, maar het systeem in het dier bepaalt wat er opgenomen wordt aan voedingsstoffen. Wel de kanttekening dat de voeding die gegeven wordt genoeg voedingsstoffen bevat! Een lichaam streeft altijd naar een balans. (homeostase). Het lichaam heeft een “zuigende” werking op de nutriënten waar het op dat moment behoefte aan heeft. Een cel neemt immers niets op als het aan alles voldoende heeft. Vergelijk het met uw auto…..tanken doet u toch enkel als de tank leeg is? Wij hebben nog nooit iemand een volle tank zien vullen.

Door verschillende diersoorten, dus CarniVoer mixen, met elkaar af te wisselen geeft u uw dier genoeg mogelijkheden om een disbalans weer recht te trekken. Dit hoeft echt niet per dag te verschillen. U kunt best per maand gaan denken.
Voeden is dus geen duwende werking maar een zuigende werking! Er moet eerst een relatief tekort zijn voordat een cel een nutrient opneemt.

Afwisseling in voeding is de oplossing en veel leuker voor je huisdier
Met brokvoeding wordt afwisseling juist afgewezen, omdat dit vaak maag-, darmklachten geeft bij het dier. Veel eigenaren hebben moeite dat hun dier iedere dag hetzelfde voer krijgt.  Verteringstechnisch is afwisseling van belang. Rauwe voeding moet compleet zijn over een periode van vier tot zes weken.

CarniVoer heeft nooit een constante samenstelling. Deze dieren die in CarniVoer zijn verwerkt, leven allemaal ergens anders, worden anders gehouden en gevoerd. Uiteraard voldoen de dieren aan onze kwaliteits-eisen. Wij kunnen het met onze kennis uitstekend uitbalanceren, zodat er geen tekorten of overdaad kan ontstaan. Het wisselen van diersoorten is nog een prima middel om tekorten aan nutriënten te voorkomen. Een rund heeft immers andere verhouding eiwitten, vetten en  sporenelementen dan een kip of lam. Men kan veel afwisselender voeren met CarniVoer en ook dat wordt zeer gewaardeerd door uw hond/kat!

CarniVoer is een uitgebalanceerde prooidiervoeding. De samenstelling is gelijk aan de delen die de wolf of katachtigen eten van een gevangen dier. Alle smaken kunnen met elkaar afgewisseld worden. U hoeft niet bang te zijn dat uw dier tekorten of overdaad aan nutriënten oploopt. Het advies wat wij geven is dat u de mixen wisselt en regelmatig  een B.A.R.F.  product (vleesbot) geeft. Dit is onder andere goed voor het gebit.
Geen gebakken- of gekookte botten/graten geven. Door bot/graat te verhitten verandert de structuur en splintert het sneller en geeft kans op verslikkingsgevaar. Het maagzuur kan verhitte botten/graten niet verteren. In de natuur heeft een wolf/dingo/leeuw/marter enz. ook geen gasstelletje bij zich.

Voeding van uw hond en kat behoort niet enkel uit spiervlees, organen en botten te bestaan. Uw hond en kat zijn geen “eenheidsworst” maar individuele dieren met elk hun individuele behoeften net als wij mensen. Carnivoer ontwikkelt en blijft dat doen supplementen als kruiden en een paddenstoelenmix om aan alle behoeften van uw dier te voldoen.

U kunt te allen tijde minieme verse of vers gedroogde kruiden toevoegen aan de voeding. Groene kruiden bevatten, onder andere, verschillende stofjes die ontstekingsremmend werken, DNA repareren, bacteriën afremmen, mitochondriën beschermen en oxidaties tegengaan.

CarniVoer heeft diverse Fyto-supplementen hiervoor ontwikkeld. Het goede van de natuur gedroogd en fijn gemalen in een pot.