Terug naar overzicht

Laten we CarniVoeren!

De Ingrediënten:

  • CarniVoer KVV op kamertemperatuur
  • Groenten ½ eetl. gemalen per 100 gram vlees
  • Fyto-supplement Basis

Stap voor stap:

  • Rauwe groente fijn malen of licht koken en dan in grove stukken hakken.
  • CarniVoer KVV in de voerbak verspreiden door het met een vork te roeren.
  • Voeg vervolgens CarniVoer Fyto-supplement Basis toe en roer dit alvast door, zodat het vocht van het vlees dit mooi kan opnemen.
  • Roer als laatste de groenten er doorheen.

Tips:

  • Je hoeft niet iedere keer de chef uit te hangen. Ga voor ‘met de pot mee eten’. Dit scheelt extra werk en gaat verspilling tegen. Denk bijvoorbeeld aan de stam van je bloemkool of broccoli.
  • Geef na de maaltijd een snack om op te kauwen. Dit is niet alleen goed voor het gebit, maar geeft ook het verzadigingshormoon de tijd om zijn werk te doen.
  • Het is steeds gemakkelijker om fijngesneden groente te vinden in de supermarkt, zoals bijvoorbeeld de bloemkool- of broccoli-rijst. En een zak bevroren groenten in je vriezer is ook altijd handig om achter de hand te hebben. Bevroren spinazie- of boerenkoolblokjes zijn ook gemakkelijk te doseren. 
  • Je mag een rauw Ei met schil en al toevoegen. Eieren bevatten een heleboel gezonde nutriënten en de schil is een bron van kalk.

Welke groenten en fruit mogen?