Terug naar overzicht

Fytotherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij de geneeskrachtige stoffen uit planten worden ingezet. Dit wordt ook wel kruidengeneeskunde genoemd.
De visie van fytotherapie: Een verstoorde homeostase* in het lichaam veroorzaakt klachten. De homeostase* kan hersteld worden door de geneeskrachtige stoffen uit planten in te zetten. Hierdoor kunnen klachten verholpen en voorkomen worden.
CarniVoer Fyto-supplementen zijn mixen van kruiden, bessen en paddenstoelen, ter ondersteuning van de gezondheid van honden en katten. 100% natuurlijk en met zorg ontwikkeld door onze dierenarts. Fyto-supplementen zijn een bron van waardevolle fytonutriënten* die doelgericht ingezet kunnen worden voor herstel en balans in het lichaam

*Homeostase: Homeostase is het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam en het vermogen van het lichaam dit evenwicht te behouden.
*Fytonutriënten: Een fytonutriënt is letterlijk een voedingsstof van plantaardige oorsprong. Het zijn dus stoffen die van nature voorkomen in plantaardige voeding die, eenmaal opgenomen, verschillende gunstige effecten uitoefenen in ons lichaam. Het lichaam kan zelf geen fytonutriënten aanmaken. Het begint dus allemaal bij de voeding.