Overzetten naar rauwe voeding

Wij adviseren om je dier als individu te benaderen. Je dier is geen eenheidsworst en verdiend beter.

Ieder individu heeft een eigen benadering en reactie op veranderingen, dus ook op voerveranderingen. Niet alleen het individu is een factor waar rekening mee gehouden moet worden, maar ook welk voer geef ik op dit moment? Welk ras is mijn dier? Wat is de leeftijd van mijn dier? Zijn er problemen en wat voor problemen? Worden er medicijnen gebruikt ? Enz.
Er zijn dieren die direct van het huidige voer naar rauwe CarniVoer voeding overgezet kunnen worden, maar er zijn ook dieren waarbij dit rustiger moet gaan. Jonge dieren kan je direct overzetten, oudere dieren kunnen beter rustiger overstappen.

Ontgiftigen:
Als uw hond en/of kat overgezet wordt op rauwe voeding kunnen er ontgiftigingsverschijnselen optreden.
Als een dier langdurig een lagere kwaliteit voedsel heeft gegeten kan dit geleid hebben tot het opstapelen van afvalstoffen in de bindweefsels en tot een veranderde leverfunctionaliteit. De overstap naar CarniVoer doet deze afvalstoffen loskomen en worden het lichaam uitgewerkt. Dit kan zich uiten in de volgende tijdelijke verschijnselen:

  •    Een tijdelijk dunnere ontlasting.
  •    Een tijdelijke (mond) geur.
  •    Tijdelijk meer haarverlies.

Uiteraard vinden deze verschijnselen niet allemaal tegelijk en in dezelfde mate plaats.

Tips en tricks voor de acceptatie van rauwe voeding

  • CarniVoer ontdooien en kokend water over de rauwe voeding gieten. Even laten staan om te laten afkoelen. Zo gaat de smakelijkheid toenemen en kan uw hond en/of kat geleidelijker wennen aan de CarniVoer voeding.
  • CarniVoer mengen met het voer wat al gegeven wordt. Eerst heel weinig er doorheen en iedere dag wat meer CarniVoer en daarmee minder brok totdat het dier volledig CarniVoer eet.
  • Voor de hond; als een hond CarniVoer minder lekker vindt, roer dan een paar eetlepels pens erdoor. Bouw dit af totdat de hond gewend is om de CarniVoer met minder pens te eten.
    CarniVoer smaakt minder naar pens omdat er niet veel pens in wordt verwerkt. Pens is een gigantische smaakmaker voor de hond, maar heeft weinig voedingswaarde.
  • Voor de kat; als bovenstaande niet werkt. Blikvoer of pouch verpakking door de brok mengen en dan langzaam de brok verminderen net zo lang totdat de kat het zachte voer eet. Daarna begint u een beetje CarniVoer door het zachte voer te mengen en herhaalt u het afbouwen zachte voeding en opbouwen CarniVoer net zolang totdat de kat over is op rauwe voeding.
  • Jagen stimuleert bij katten de eetlust. Door de jacht te imiteren door eerst met je kat te spelen, dus de jacht na te bootsen met een kattenhengeltje of speeltje, stimuleer je de eetlust.

Neem de tijd bij een kat wat geen rauwe voeding wil eten! Het kan wel drie maanden duren………………