Erwin van Gijtenbeek DVM

Erwin van Gijtenbeek stelt zich voor:

In 1988 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde te Gent. Tijdens mijn opleiding heb ik mij meerdere malen verbaasd dat reguliere geneeskunde geen blijvende oplossing bood voor chronische ziekten, enkel symptoombestrijding werd onderwezen. Na mijn opleiding diergeneeskunde ben ik gaan werken in de praktijk maar ook ben ik blijven studeren om oplossingen voor chronische ziekten te vinden. In onze dierenkliniek bied ik de mogelijkheid om op reguliere of complementaire wijze dieren te benaderen.

De start van mijn carièrre was in het “Equine Reproduction Laboratory”, waar ik mij bezig heb gehouden met de voortplanting en vruchtbaarheid van paarden en honden.
Nog steeds werk ik als practicus voor gezelschapsdieren (Sterkliniek Any Animal Heiloo)  en behandel sportpaarden (ambulant).

Het viel mij op dat veel problemen bij honden en katten in de spreekkamer voedingsgerelateerd zijn. In 2005 ben ik samen met Edith Kuiper een dierenartsenpraktijk gestart die rauwe voeding verkocht. Ik had mijn eigen gedachte over de samenstelling en dat resulteerde in een eigen receptuur om patiënten binnen onze praktijk te helpen. De vraag naar ons eigen voer nam snel toe.
In 2008 is het bedrijf CarniVoer® gestart. Dit bedrijf maakt rauwe voeding voor honden en katten. De gedachte is om chronische ziekten bij honden en katten enorm te verminderen met behulp van de juiste voeding.

In 2009 ben ik afgestudeerd als osteopaat voor paard, hond en kat.
In 2010 heb ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde gevolgd en geslaagd en direct daarna de klinische Psycho-Neuro-Immunologie.
Sinds 2013 ben ik klinisch psycho neuro immonoloog.
In het najaar van 2015 was ik de mede initiatiefnemer voor een werkgroep over rauwe voeding voor dieren. Deze werkgroep bestaat nog steeds en zet zich in voor de kwaliteit en veiligheid van rauwe diervoeding, nationaal en internationaal.
In 2019 ben ik geslaagd als acupuncturist voor dieren.
Op dit moment volg ik via Amerika een geaccrediteerde opleiding Aroma therapie.